Voormalig Koning TOTO Wesley Sneijder transfert naar BetCity

Wesley Sneijder, ook wel bekend als de voormalige Koning TOTO, zou vermoedelijk overstappen van TOTO naar nieuwe mascotte van concurrent BetCity. Dit onthulde sportmarketeer Chris Woerts tijdens het televisieprogramma Vandaag Inside. In het verleden maakte ex-profvoetballer Andy van der Meijde ook al de transfer van TOTO naar BetCity.

sneijder maakt transfer

Nieuwe reclamecampagne

Volgens Woerts krijgt Sneijder de hoofdrol in een nieuw televisieprogramma wat door BetCity zou worden gesponsord. Na de opening van de Nederlandse kansspelmarkt in oktober 2021 was BetCity volop aanwezig in haar marketing met Andy van der Meijde, die hiervoor ook als Koning TOTO te zien was, als haar mascotte.

De nieuwe reclamecampagne van de BetCity speelde erg in op het feit dat Van der Meijde de ene Nederlandse goksite voor de ander had ingeruild, met de tekst “heb effe een transfertje gemaakt”. Ook op abri’s met reclameposters van het gokplatform was deze tekst erg prominent te lezen.

Vandaag Inside

Ruim een half jaar later lijkt het alsof BetCity Van der Meijde alweer lijkt te vervangen door Wesley Sneijder. Dit gerucht werd geïnsinueerd door sportmarketeer Chris Woerts tijdens het SBS-programma Vandaag Inside met presentatoren Johan Derksen en René van der Gijp.

Woerts, die al voorheen had onthuld dat Holland Casino de nieuwe betting partner van de Eredivisie zou worden, liet weten dat de twee voormalige Koningen van TOTO samen een nieuw programma zullen gaan presenteren. Het concept van het programma draait om de twee presentatoren die een voetbalteam met onsportieve mannen zullen gaan trainen.

Derksen en Van der Gijp

Alsof twee voormalige koningen nog niet genoeg is, zal ook voormalig TOTO-mascotte Sjaak Swart volgens de sportmarketeer ook bij het door BetCity gesponsorde programma betrokken zijn. Johan Derksen sprak zich al enthousiast uit over het idee:

“Die twee zijn wel twee characters. Ik kan me voorstellen met die twee, kun je een programma maken. Maar je moet wel het goede idee hebben, wat hij [Van der Gijp] zegt. We hebben dat al eens vaker gehad, Rob Jacobs heeft ook wel eens zoiets gedaan met een elftal coachen… dat is nooit echt leuk.”

In zijn uitspraak over Rob Jacobs refereert Derksen naar het programma 3e Klasse D wat in 2008 werd uitgezonden en een erg vergelijkbaar concept heeft. Ook zijn collega Van der Gijp liet zich erg expliciet uit over hoe de productie van het programma de plank mis zou kunnen slaan:

“Laat ik ze één tip geven; dat ze wel heel goed uitkijken wat ze gaan doen. Want als je op reclamebureaus moet afgaan, krijg je alleen maar kut-ideeën. […] Je moet tv maken aan tv-mensen overlaten. Niet aan reclamebureaus.”